Hem       SitSac       Nyheter       Om Minno       Kontakt       Press       In English       Webshop

Image0003

videoknapp_websida_sve.pnglime lågupplöst med pilar

 

SitSac och miljön

SitSac är utvecklad för att bli miljövänlig, säker och snygg.

 

SitSacs viktigaste miljöfördel är att den underlättar för barn (och barnfamiljer) att samåka och åka kollektivt på ett säkert sätt.

 

SitSac är t.ex perfekt för medlemmar i bilpooler, som ofta använder olika bilar varje gång och där man inte kan ha fast säkerhetsutrustning i bilarna. Istället för att köra till en central och hämta bilbarnstol för de äldre barnen, kan dessa själva bära med sin SitSac till bilen. Minno har sålt SitSac till Europas största bilpooler Mobility i Schweiz och Cambio i Tyskland, där den snabbt blivit populär hos medlemmarna.

 

Har man en SitSac räcker det att ha en bälteskudde per barn, eftersom den alltid följer barnet. En produkt istället för flera sparar förstås miljön genom mindre energi- och resursanvändning. Idag köper många familjer uppsättningar av bälteskuddar, till mor- farföräldrar, extra i sin egen bil för att skjutsa kompisar etc.   

 

SitSacs materialval är genomtänkt ur miljösynpunkt. Plasterna som används är så rena som möjligt (PP och HDPE), och reflexer är PVC-fria. Minno arbetar i en kontinuerlig process med att hela tiden förbättra genom att ställa krav till leverantörer och följa upp dessa. 

logo-fb.png