Hem       SitSac       Nyheter       Om Minno       Kontakt       Press       In English       Webshop

lime lågupplöst med pilar

 

Hållbar affärsutveckling för små företag

Flera studier visar att hållbara företag gör bättre affärer, och alla företag kan göra sin affärsverksamhet mer hållbar.  Minno erbjuder tillsammans med Ecoplan en metod för hållbar affärsutveckling som utgår ifrån de mindre företagens verklighet – Så konkret och praktiskt som möjligt !  

 

Vi inleder med en omvärldsanalys och arbetar sedan med tre kärnområden som finns i alla företag: kunderbjudandet, leverantörsrelationer och sälj/marknadsföring. Inom varje område ger vi konkreta verktyg för att göra verksamheten mer ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbar. Vi erbjuder dels skräddarsydd rådgivning för företag, enskilt eller i företagsgrupper, och dels workshopserier med ca 10 företag per omgång. 

 

”Jag fick hjälp att prioritera vilka hållbarhets-områden jag skulle börja med och hur, så att jag kunde komma igång med det praktiska arbetet. Jag har tänkt på detta så länge och fick verktyg för att komma vidare. Just nu fokuserar jag på att ställa rätt krav till mina leverantörer”.     

Helena Lumijärvi, Flora  Manufaktur

 

 

Workshop-serien omfattar fyra halvdagar: 

Träff 1: Metod för hållbar affärsutveckling, prioriteringar.       Träff 2: Hållbart kunderbjudande och affärsmodell. 

Träff 3: Hållbarhetskrav i inköp/produktion. Krav o uppföljning.

Träff 4: Kommunicera hållbarhet, till kunder, omvärld och internt.

 

Vi som guidar er i processen har båda lång erfarenhet inom hållbarhetsområdet och har arbetat operativt i små (och stora) företag. Maria Länje, Miljöbyrån Ecoplan, var tidigare miljöchef på Lindex och är specialiserad på hållbarhetskrav i leverantörskedjan. Maria Munther, Minno AB, är specialist på hållbar design och produktutveckling, har utvecklat och lanserat en portabel bilbarnstol och arbetar med affärsutveckling av innovationer.

 

Vi skräddarsyr gärna upplägg för såväl enskilda företag som företags- och branschnätverk.

 

Intresseanmälan och frågor:

Maria Munther, maria@minno.se 0733 12 02 97, www.minno.se

 

logo-fb.png