Hem       SitSac       Nyheter       Om Minno       Kontakt       Press       In English       Webshop

lime lågupplöst med pilar

 

Egen hemsida f.o.m. september 2016: www.hamroghar.org

Hjälp barnhem i Nepal efter jordbävningen!

Akuthjälp eller långsiktigt stöd som månadsgivare

Suresh och hans fru Unnati driver barnhemmet Hamro Ghar i Nepal för 12 barn. Lördag den 25 april drabbades Nepal av en kraftig jordbävning som kom att ta mer än 6 000 liv. Barnen på Hamro Ghar klarade sig tack och lov fysiskt oskadda men rädslan barnen bär på är svår att beskriva. De har tillbringat 6 nätter utomhus i regnet, med mer än 70 efterskalv och flera raserade hus nära inpå.

 20150426_182452.jpg

Nu behöver Hamro Ghar vår hjälp! De akuta behoven är att säkerställa att de 12 barnen och personalen på barnhemmet Hamro Ghar får mat och rent dricksvatten, säkra sanitetsförhållanden och reparera skador på huset som uppkom i samband med jordbävningen. Vi vill även hjälpa tre anhörig-familjer på landsbygden vars hus blivit totalförstörda.

Sätt in ditt stöd på bg. 811-7491, märk tydligt med "ditt namn+NEPAL".

Varje krona hjälper och går oavkortat till barnhemmet, genom svensk ideell förening NGO Hamro Ghar Nepal Friends.   Maila gärna till maria@minno.se så skickar vi statusrapporter per mail till er som önskar. 

"Dricksvatten har redan blivit betydligt dyrare och vi köper vatten varje morgon, en ransonerad mängd. Barnhemmet har matförråd för 7-10 dagar och gas till matlagning för ca en månad. Nu är vi oroliga för smittspridning och behöver hygienartiklar och mediciner.

- Suresh om situationen på plats

20150426_083210.jpg 

Vi söker även fler månadsgivare till vårt stödnätverk för att säkra barnens framtid. Hamro Ghars totala kostnader per månad är ca 10 000 SEK (hyra, mat, kläder, personal, skolavgifter, el mm.). Idag täcker våra månadsgivare tillsammans knappt hälften av detta och Suresh kämpar varje dag med att få allt att gå ihop med hjälp av bland annat vänner och släktingar. I den hårt pressade situationen för alla i Nepal efter jordbävningen blir detta ännu svårare. Fler månadsgivare skulle göra driften av barnhemmet stabilare och ge Suresh möjlighet att hjälpa fler. Och att hitta bra lösningar för att förbereda barnen till att försörja sig i vuxenlivet. 100, 200 eller 300 kr per månad hjälper mycket! Maila till maria@minno.se.

logo-fb.png